Vakuumpakking

Vakuumpakking / modifisert atmosfære-pakking vedr. storsekker og annen multipakkemballasje

Paktainer har innført en teknologi som gjør det mulig å sveise spesielle ventiler inn i våre innersekker. Vi tilbyr mange ventilarter, og vi tilbyr også løsninger som muliggjør å vakuumpakke eller pakke varer i modifisert atmosfære (for å redusere oksygennivået og erstatte det med nitrogen eller for å øke karbondioksidnivået i emballasjen).

Takket være en spesiell ventil er det mulig å få vakuum på kort tid, til og med i en emballasje på 2000 liter.

Fordeler med vakuumpakking - pakking i modifisert atmosfære

Den viktigste fordelen med vakuum- og MAP-pakking er at det forlenger holdbarheten på innpakkede produkter. Det å redusere oksygennivået i emballasjen hemmer nedbrytning av fettsyrer samt aldring av produkter. Dessuten bidrar dette til at produkter bevarer sitt ferskhet og aroma; i tilfelle mikrobefølsomme produkter dreper vakuum-/MAP-pakking insekter og hindrer soppvekst. På grunn av vakuumet i emballasjen samt høy-barriere materiale som de innersekkene er laget av, er det mulig å bevare riktig fuktighetsnivå til det innpakkede produktet. I tillegg gjør vakuumpakkingen det mulig å redusere volumet på emballasjen.

Innersekktyper

Avhengig av produktet som skal pakkes og formålet med pakkingen, brukes det avsperrende flerlags EVOH-folier og aluminiumbaserte laminater. Størrelsen på innersekken tilpasses til ytre emballasje, dvs. hovedsakelig storsekker, oktabiner eller industrielle pappesker. Vi er også i stand til å fremstille store hetter som brukes som multipakkemballasje, f.eks. sekker på 25 kg.

Hvordan ser vakuumpakking av storsekker ut, og hva kan man bruke den til?

Etter at man har definert størrelsen og typen innersekk, er emballasjen klar for bruk av kunden. Nå innersekken er fylt, skal toppen sveises sammen. Deretter skal man koble innersekkventil til en spesiell maskin som raskt kan bli programmert og velge vakuumnivået; i tilfelle MAP-pakking skal man velge hvor høyt nivå av oksygen/annen gass skal oppnås. Ventiler i innersekker er utstyrt med filter som gjør det mulig å bruke ventilen også for pulvere. Teknologien brukes først og fremst for produkter som nøtter, pistasjnøtter, kaffe, frøer, ris eller te.

Ta kontakt med vår salgsavdeling for mer informasjon.

Har du noen spørsmål? Bruk kontaktskjemaet !


    Les mer

    * - obligatorisk felt

    video
    play-sharp-fill